träning

Jag tänkte att jag skulle skriva lite om gårdagens träning. Har ju inte skrivit så mycket om själva träningarna. Tänkte det kunde vara intressant och se hur min vardag ser ut!!! (Kul tjej NOOT) Aja här kommer de iaf...
Vi sprang två och två i led i 10 minuter i ganska lungt tempo. Sedan höll Tamara i stretchingen, fram-baksida lår, vader, ljumskarna, ryggen. Dem gör lite annorlunga stretchövningar men effekten är densamma.
Sedan körde vi min absoluta favorit övning, nämligen kvadden. Här är det endast ett tillslag som gäller. Vilket är bra för det behöver jag verkligen träna på. Ibland blir det riktigt goa och snabba passningar.
Efter det delades vi in i tre lag om 5 personer i vardera lag. Körde en slags anfall-försvar övning på en 9-manna plan. Det första laget anfaller och det andra laget skall försvara och ta bollen, men samtidigt när de brytit eller tagit bollen ha kontroll och nå förbi mittlinjen. Samtidigt som det första laget har chansen att ta tillbaka bollen och göra mål.Så fortsätter det till första laget lagt mål och får 1 poäng eller andra laget tar bollen och får anfalla och gjort så att det första laget blir utan poäng. Riktigt givande övning eftersom man får in ett tankesätt att även man förlorar bollen alltid kämpa högt upp i banan för att vinna tillbaka bollen. Blir dock inte samma snabbhet i vanligt anfall försvar, men det var roligt att testa en annan variant.

Sedan ställde coach upp oss i våra positioner och visade en speciell uppspelsmetod. Där ytterback får boll utrullandes av målvakt. Som sedan passar en kort passning in till en mötande innermitt som är halvrättvänd. Som sedan passar till centerforwarden som möter och ut på kanten och spelar tillbaka till innermitt. Då befinner sig forwarden på kanten samtidigt som den yttermittfältaren tar forwardens postion. Och därmed fått ett rörelse mönster som öppnar upp på den andra kanten för att slå en långboll över till andra sidan. Grymm övning om den funkar.

Efter det blev det vanligt spel på 9-mamma plan. Delades in så att de bästa anfallarna fick det bästa försvarana mot varann. Vilket är bra för det blir rättvist för alla spelare. Eftersom man möter en som är ganska jämnlik kapacitetsmässigt.
Träningen avslutades med nerrjogg och stretching. :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0