sunshine

Idag vaknade jag vid 11 tiden och la mig utanför hotellet på gräset och solade. Solen stekandes mot min kropp och svettdropparna rinnandes från topp till tå njöt jag något enormt. Ja låg bara en timme, de va för varmt att ligga längre! Dessutom har jag befunnit mig i skuggan större delen av vistelsen så jag ville inte bränna mig det första jag gör. Idag är det träning igen. Vi var lediga igår, det känns som vi har vart lediga en vecka, haha. Åh, sol sol sol!

Eminem- Im not afraid
När man är ensam så har man mycket tid att tänka. Det är ungefär vad jag gör hela dagarna. Tänker på allt man hade där hemma. Personer man hade runt omkring sig som man inte kanske uppskattar såsom man borde. Små saker i vardagen som man inte lägger märke till. Ett samhälle där man har tillgång till allt. Ett grymmt land. MED STORA BOKSTÄVER MÅSTE JAG NÄMNA MATEN. Det är inte förrän när man inte har allt det där man hade, som man förstår. Det är sorgligt, men sant. Sånt man bara tar för givet!

Just nu saknar jag att bara Natta dyker upp från ingenstans och knackar på min dörr när jag sitter i mitt rum.

Eller när vi sätter på head, shoulders, knees and toes i din bil på högsta volym.

Eller när jag sitter i grottan och lyssnar på musik. Men samtidigt hör min familj prata i vardagsrummet. Då-och-då komma med en kommentar, när de minst anar och tror ja inte hör. Men det gör jag! haha

Eller bara gå i stan och kolla i affärer och ta en fika med vänner eller en dunder utgång med tjejerna!

Eller bara vara hemma och äta mammas goda mat.

Eller när jag och mina kära syskon går ut på vasa och ser var kvällen tar vägen.



Detta var utan tvekan det svåraste och jobbigaste beslut jag tagit i mina snart 21 år. (Jag trodde det var tufft att bo på Cypern, men det är rena barnleken jämfört med detta). Lämnade allt och alla och bara satsa och se vart detta leder till. Klarar jag av det här vet jag att jag kan klara allt. För att leva själv utan en enda vän, familjemedlem är det svåraste för hjärtat. Dessutom så har man knappt någon man kan prata med eftersom inte många i laget pratar engelska. Det är till och med svårt att få den mat man vill ha eftersom jag inte förstår vad det står på menyerna och de förstår inte mig. Det är väldigt strikt med att man inte får gå ut, hur skall man kunna skapa nya kontakter. En hel del saker som är tungt.
Men jag tänker inte ge upp såhär lätt!!

ÄLSKAR ER <3

uppe med tuppen!

eller rättare sagt.. ÅSNORNA!

Idag vaknade jag halv 7 av mig själv. (Det händer ju bara inte). Gick upp och tvättade en maskin med mina träningskläder som jag inte orkat tvätta förran nu. Helt dött på hotellet. Men tur att åsnorna var med mig så jag hade något att lyssna på haha. Fyfan va fula dom låter! och är.. Varje gång jag ser åsnorna kan jag inte undå att tänka på min kära sis (Nathalie åsnetratt Sjöholm).
Åh naj de e inte sant, nu kommer tanta som vaktar här. Hon sitter och spelar poker, dricker kaffe och röker hela dagarna. Deprimerande. Idag hoppas jag att jag kan få mitt personbevis som min kära mamma skickat efter. Så att jag kan bli spelklar någon gång. Innan jag kom hit så frågade jag om jag behövde några papper, men svaret blev tvärt NEJ!
Men dum som jag är så fattade jag igår varför dom inte ville fixa med papper innan. För att dom inte skulle behöva ha mig kvar om de inte gillade min spelstil. Men nu gör dom allt för att försöka få mig spelklar nu in i det sista..
Gott snack, gott snack!
Igår var jag och handlade mat i affären för första gången. Saker som ost, mjölk, yogurt och flingor har man saknat. Vi har ätit två varmrätter ute varje dag. Så det har man tröttnat lite på..
Idag är vi träningslediga, jag skulle vilja gå till stranden. Men de vill nog ingen annan så skippar nog det. Funerar faktiskt på om jag skall ta mig en lång promenad innan det blir för stekigt ute.
Nu för de vara färdigbabblat. Ska käka lite frukost nu. Kan ja gott gö, för de kan ja gott gö ;);) peace broes n hoes

this is how we do


Spelar fotboll



Sitter på cafe

kommunikationsproblem

jag vill bara skrika..
Det finns ingen jag kan prata svenska med. Inte många som kan engelska heller för den delen. This driving me crazy. Har inte sett en enda skandinav, kom igen. Var är ni? hehe. Ne men allvarligt det är skitjobbigt. Det fanns åtminstone folk från andra kulturer och man kunde alltid hitta folk som man kunde kommunicera med på lilla Cypern. Men här är det fan omöjligt. Och jag fattar inte ett ord, det är rena grekiskan :P
Grekerna älskar verkligen sig själva sitt språk sitt land och ja.. all som förknippas med Grekland. Tex. Jag sa "åhh jag gillar verkligen detta cafeet" så kommer man garanterat få svaret, såklart det är ju grekiskt. Eller jag vet inte hur många gånger jag har fått frågan Do you like Volos?

hahahahhahahah jag måste lära mig grekiska om jag skall kunna bo här. För detta funkar inte!!!

Olympiakos Volos F.C - AEK

Idag hände det äntligen något i vårt lilla område. Det var dags för seriepremiär för nykomlingarna Olympiakos, som för första gången är uppe i högsta ligan i Grekland. Det är vårt herrlag, en parantes. Redan när vi kom hem på eftermiddagen stod poliser och förberedde inför kvällens match och det var avspärrat ända bort till vårt hotell. Så idag har vi fått klättra över staketet, haha. Sjukt.
Asså fan jag är inte från denna planet. Det intresserar mig inte ett dugg att kolla på fotboll, inte ens herrar. Och inte ens när jag är och kollar fotboll live i högsta ligan i Grekland. Jag som själv är fotbollsspelare.
Vårt herrlag tog iaf ledningen efter 4 min, ett snyggt spelmål. Sen hände det inte så mkt på målfronten förrän en bra dit in på andra, då motståndarna AEK kvitterade till 1-1. Jag kan inte göra någon direkt matchanalys, eftersom jag större delen av matchen åt krossiant, nötter och drack coca cola. Och dagdrömde.. Sen blev det inte bättre när vi disskuterat att vi skulle åka och äta crepes efter matchen. Det kändes som 25 oändliga sista minuter, för det enda jag kunde tänka på var den där smarriga choklad-nötter-banan crepen jag skulle sluka i mig. När det var 11 min kvar gjorde vårra herrar äntligen 2-1 och punkterade matchen. Okej ate, Lets gooo!!
Äntligen skulle jag få min efterlängtande crepe efter ca ett års väntan!! ;)

hoppa upp..

ur sängen.. Nej tack!! Speciellt inte när man fått sova 5 timmar och varit ute och festat hela natten lång. Men det hindrar inte kaffe drickarna på uteserveringarna en söndagsmorgon. Fick ett sms av presidenten vid 10 tiden. "Kommer och hämtar er om 10 min". Shieeeet asså...
Efter suttit på det första stället i ca två timmar trodde ja att vi skulle hämta vår mat på "vårat ställe" och åka hem. Ne då hamna vi på en grekisk resturant där vi skulle äta fisk av alla dess sorter. Och väl klara med det tänkte jag, ÄNTLIGEN, MED STORA BOKSTÄVER skall man få komma hem efter dryga 4 timmar sittandes. Ne dags för nästa kaffe. Men då pallade jag inte trycket och kastade in handduken. Jag och Angi bestämmde oss för att vi skulle promenera hem. Det tog ca 40 min. Varmt och skönt var det iaf (29 grader).
På vägen hem hittade ja detta huset och var tvungen att ta kort. Tungt e de!
grekiskt klubb


seger 4-1

Idag spelade jag första matchen i Grekland. Vi mötte det laget som kom 4 i ligan förra året. (Vårat lag Volos F.C kom på andra plats).
Den långa spinkiga dommaren blåste i pipan kl 17.00 grekisk tid. Ett par riktigt fula smällar inlädde matchen. Det var riktigt jämt den första halvtimmen. Jag fick en pass och sprang förbi någon försvare och målvakten rusade ut i full fart men det hindrade inte mig att lägga bollen till höger om målvakten och försvaraden och rulla in matcherns första mål. Jag kolliderade med försvarare och målvakten och såhär i efterhand fattar jag inte hur jag lyckades få in bollen i målet, men på något sätt lyckades jag. Efter ett par minuter kommer Vaso förbi på högerkanten och drev in i banan och  blir fälld och fixade straff. Hon lägger den själv och inskallt i målet, 2-0. Innan halvtidsvilan reduserade motståndarna till 2-1. En miss i försvarsspelet.
Andra halvlek började lite segt. Men dryga 10 min in i andra passade jag en lätt pass till Vaso som passade vidare snett inåt bak till Tam som fick till ett kanon skott. Målvakten hann inte ens reagera, 3-1. Det var ganska starka och stod upp bra och kämpade (lite osportsligt dock). Men de hade nästan inga målchanser på hela matchen. Vi hade desto fler. Mycket aggressivt spel varnades jag om och såklart att det skulle visa sig i matchen. I mitten av andra blev det en riktig catfight alla på planen blev till slut inblandade och tränarna va inne för att försöka stoppa men dom hann slåss rätt bra ändå. De båda som startade bråket blev utvisade. Spelet fortsatte och innan matchen skulle nå sitt slutresultat lyckades jag bli fälld och fixa en frispark. Gogo sköt in en välplacerad inåtskruvad boll rätt upp i krysset med sin lysande vänsterdojja. 4-1 slutade matchen..





Nu är det grekisk klubb som står på schemat för ikväll så ska ta och fixa mig lite.. ha en bra kväll för det ska jag ha! ;)

30 grader

Jag och Angi (min roomie) åkte till stan för att hämta vår mat som vi avnjöt vid hamnen. Det blev kyckling med ris och sallad med tzatsiki. Sedan promenerade vi länst med hamnen tills vi kom till ett cafe där Katarina (en tjej i laget) jobbar. Skulle bara säga hej, men där satt några från laget så det blev en färskpressad apelsinjuice där innan vi åkte hem. Väl hemma tog jag mig en powernap innan träningen.
Här satt vi och åt dagens lunch :)
Idag tränade vi på någon liten sket plan. Blev besviken för vi skall träna där imorgon också :( Innan har vi tränat på Olympiakos Volos F.C arena, där vi brukar spela våra matcher. Hoppas det bara är tillfälligt.
Dagens träning:
10 min lätt jogging som uppvärmning. Sedan spelade vi 2 lag på halva plan, hålla bollen inom laget. Bra läge att springa och försöka få upp min urusla kondition. Måste mämna det igen. Är verkligen imponerad över hur bollskickliga dom är och alltid försöker vårda bollen. Det är inte många bollar som bara skickas iväg. Det blir så mycket roligare att spela och svårare. Det säger ju sig självt- lättare att förstöra än skapa. Efter det spelade vi en slags anfall försvar-övning, men varvning av inlägg. Den funkade sådär måste jag säga. För kort plan och för rörigt. Så när det var dags för spel de sista 20 min var jag taggad. Kände mig lätt i kroppen. Då kan det gå hur bra som helst. Det gjorde det också gammla Sandra var tillbaka på sitt lekhumör :)
Efter träningen gjorde jag mig i ordning för att möta upp presidenten. Men innan han jag snacka lite med min kära familj som satt i vardagsrummet och lyssnade. Det roligaste var ju när mamma skulle ner i köket. Hon ville att alla 7 som satt uppe och lyssna och pratade med mig, skulle komma ner bara för att hon är så jädra NYFIKEN och inte vill missa något skvaller. Sedan fick jag avbryta för Mr Dimitris och hans fru kom och hämtade mig och Angi. Såklart att vi skulle gå till en grekiskt resturang där det serverades fisk av alla dess sorter. Hatar sånt. Så jag fick nöja mig med feta sallad, någon friterad bacon sak, ostbollar, bröd och glass till efterrät. Och såklart skulle man testa traditionella spriten Rakki (tveksam stavning) fyfan va äckligt. Det blev cola för mig istället. Det var trevligt sällskap, coach och hans familj kom också :)
Nu ska jag lägga mig dom kommer och hämtar mig 9 för att gå till polisen och fixa papper. puss

pics

Här kommer lite bilder från centrum av Volos. Får passa på eftersom jag glömde kamera laddaren hemma i mitt kära rum. Så har batteriet en gång dött blir det inga fler bilder på bloggen. Skämt o sido. Kanske kan hitta en laddare här..


solen skiner och alla är glada!

Vaknade precis hällt i mig en halv liter mjölk och chokladkakor. Grymme frukost, gott som fan! Har sovit gott och nu ska ja med min roomie till stan och hämta vår mat. Undra vad man skall ta idag. Kyckling idag igen kanske? Jatack.
Sen blir det väl att möta upp coach och de andra som dricker kaffe någonstans..
Nu sitter jag i lobbyn och kollar mig omkring. Ett bord med unga killar sitter vid datan och umgås (alla är fotbollsspelare här på hotellet). I soffan sitter två lite äldre, skulle tippa på 30-års åldern. Och jag blir lite illa till mods faktiskt. De unga killarna fattar jag eftersom jag sitter här själv utan mina vänner och familj och vill se vad livet har att erbjuda här. Men de som är i 30-års åldern sitter här hela dagarna och inte gör någonting. Ingen familj eller vänner omkring sig. BUBBLA. Jag får lite panik faktiskt av tanken. Men som tur är kommer jag inte sitta utomlands så här om 10 år. Det kan ni skriva upp! Just for now!



LYSSNA!!
http://www.youtube.com/watch?v=YUiMxEd-DdI

http://www.youtube.com/watch?v=2D9gLBaZKLI

http://www.youtube.com/watch?v=K8FV06PidHo

http://www.youtube.com/watch?v=kn6-c223DUU

Nu har ja inget att säga mer än att ja ska ut i solen och gotta mig. Bye..

champions league

Idag blev vi hämtade för att åka till stan och gissa varför?! För att dricka kaffe.. Satt vi på ett mysigt kafe vid havet. Sedan promenerade vi längst havet för att jag skulle få se hur det ser ut i min nya kära lilla stad Volos. Jätte mysigt var det. Sedan åkte vi till en i laget och såg hennes lägenhet. Efter det åkte vi vidare till Fenia och såg hennes lägenhet. Den var riktigt snygg och utsikt över hela stan :) Stilren, det gillar jag!
Vid tre tiden kom coach och hämtade oss. Det var dags att åka ca två timmar för att se 16-dels finalen i Champions league. Det var mellan ett lag från Österrike och de grekiska mästarna Paoc FC, sedan 6 år tillbaka.
Matchen började rätt lungt. Det kändes inte som att något av lagen vågade riktigt i början. Det vara bara en liten tjej på vänsterkanten i Paok som var på hugget. Sprang som fan gjorde hon. Det var också hon som gjorde det enda målet i matchen. En riktig en mans show. Hon fick en passning på kanten en bit in på andra planhalvan. Hon snurrade upp varenda jäkel på vägen. Ändå till kortlinjen då man förväntade sig en snett-inåt pass, men nej hon rullar in den från ingen vinkel. Fram till halvtids pausen såg det rätt så stabilt ut Paok.
I andra halvlek fick de långa, kraftiga Österrikarna fart och en kvart in på andra borde de kvitterat. Helt öppet mål men målvakten räddade och lämnade retur. Inte en utan två gånger men lyckades fånga den liggandes trots helt öppet mål. Fantastiskt att pricka målvakten där. Sen hade de ett par lägen, likaså Paok. Men hemmalaget som hade 11 spelare från Grekiska landslaget var värdiga vinnare efter dagens prestation!
Det var skönt att ha lite kött på benen nu så här efter ha sett matchen. För det är det första grekiska laget jag har sett hittils och det bästa också. Dom hanterar bollen bra och försöker passa sig ur varje situation. Det älskar jag med forbollen här. Inte som i Sverige den som brötar och väger mest vinner mest.
Det gynnar mig och min spelstil också! :)


trött tjej! godnatt

gårdagen=kaos

Första dagen i Grakland. Skulle mött upp de andra i laget 10 (vilket ja inte hade en aning om). Dom ringde och frågade vart vi var vid tolv tiden. Vi gick upp och klädde på oss och drog iväg mot stan. Ja hängde på de två andra eftersom ja inte hade en aning om vart vi va eller fortfarande ÄR.
Vi mötte upp de andra i laget vi satt på ett full smockat cafe och drack kaffe i flera timmar. Väntade vad som skulle hända härnäst men satt tyst och avvaktade och snick anacka med de andra så gott det gick. Helt plötsligt reste alla sig, då var det dags att gå.

Sedan gick vi och vi gick... Kom till ett matställe (där vi tydligen skulle hämta vår mat). Vilket ja inte fattade förrän efter så jag gick tillbaka och hämtade mina två måltider. En till lunch och en som jag skulle ha efter träningen. Efter det åkte vi hem och ja fick äntligen äta och klockan hade redan hunnit att bli halv 4. Sen checkade jag nätet lite innan vi åkte till träningen.
Kom till vår arena, den var väldigt stor och planen var i fint skick. I LIKE! Gårdagens träning var lätt eftersom vi spelat match dagen innan. Vi joggade 10 min, körde kvadden en halvtimme sendan nerjogg och stretch.
Sedan kom en journalist..
hej hopp!

bulgarien vs grekland

Med solen stekandes i ansiktet blåste dommaren i pipan för avspark (kl 14.00 Bulgarisk tid). Lite nervöst med tanke på att jag inte kunde namnen eller ingen aning om spelsystem och den så kallade pressen.. Men jag kämpade på så gott det gick i hettan.

Vi ställde upp med ett spel system som kan skrivas 4-5-1. Jag spelade själv där uppe som center forward. Ett par smällar och jag fick ta i mer än vad jag kunnat föreställa. Inte direkt som på Cypern, här gick allt snabbare. Skickliga individer. Motståndarna tog ledningen efter ca 15 minuters spel. En totalmiss av våran mittback som gav bollen till anfallaren som lätt kunde rulla in bollen. Vi fortsatte att rulla på kanterna och tillslut kom en tjej på högerkanten förbi och blev fälld av målvakten. Därmed straff och en kvittering. Långt in på första halvlek stod det 1-1. Men så kom elvispen förbi på högerkanten igen och slog ett inlägg som ja satte med volley in i mål. Mitt ledningmål och glädje varade inte länge innan de kvitterade. Halvtidsresultat 2-2

I början av andra var det rätt dött. Men sedan fick vi fart igen och efter 15 min blev Kathy inbytt och sköt ett löst skott som målvakten lyckades tappa mellan benen på något sätt. Men alla mål räknas. Sedan blev jag utbytt med 20 min kvar av matchen. Så jag hann inte se det  sista målet.
Backlingen rullade runt riktigt bra och sköt aldrig upp en "stress-panik-lång-boll" utan spelade till ytterback eller innermittfältare. Alla försökte behandla och spela runt bollen. Vilket var possitivt. Sen var ena innermittfältaren lite av en egotripp men något sånt får man alltid räkna med. Och just det en gnälltjej som alltid skall kommentera att jag viker upp shortsen och säger att det inte är en catwalk. Medan hon själv har lösnaglar och är sminkad. hahaha

Matchen slutade 4-2 till oss och än så länge är jag obesegrad med mitt nya lag :D ;)

Denna länken skickade en journalist till mig. Har inte kollat vad det står men det är iaf en bild på mig! :D
http://www.taxydromos.com/sports/tabid/61/articleType/ArticleView/articleId/29592/categoryId/5/--.aspx

Bulgarien, Sofia

Igår ringde klockan men ja stängde av den lika snabbt. Pappa väckte mig strax innan halv 7, då de var dax att bege sig till flygplasten. 09.55 skulle planet lyfta från Landvetter mot Frankfurt. För sedan att åka vidare därifrån till Sofia. Där ja mötte upp mitt nya lag FC Volos. Det var första gågen ja flög själv, inte skoj. Jag deckade direkt och vaknade med maten liggandes brevid mig och då var vi redan i Frankfurt. Skönt iaf haha :)

Väl framme på flygplatsen i Sofia var det en Bulgar som hämtade mig. Han är fotbolsspelare här i Bulgarien och kommer till jul och spelar i Grekland berättade han. På vägen från flygplatsen åkte vi genom stan, det kändes som att vara tillbaka på Cypern. Ser ju lika dant ut typ. Efter drygt 45 min kom vi fram till planen. Där laget satt och väntade på mig. Jag hälsade på alla och blev förvånad. Hade sett bilder från en turnering och trodde dom skulle vara stora som hus, men dom var små ärtor. -haha. Skämt o sido. Men stora var dom inte!
Vi kollade första halvlek mellan ett grekiskt och bulgariskt lag. (Förlorarna skall vi möta idag). I halvtid på den matchen åkte vi till hotellet för genomgång om deras match som jag missade (Förstod sådär mycket) haha. Efteråt gick vi och käkade. Det blev en fetaost sallad till förrät, kött och pommes som huvudrätt och en snuskigt god äppelkaka till efterrät. Sen så är man ju tillbaka till ett kaffe drickade land. Såklart att de skulle bli kaffekalas. Men inte för mig, apelsinjuice blev det. haha. Sen var ja så trött så ja gick upp på rumet och kollade internet lite sen deckade jag gott.
Ny day, nya möjligheter. Snart är det hotellfrukost som gäller, love it! Efter det så blir det till att förbereda sig inför matchen. Lite nervös faktiskt.. Sedan är det 8 timmars hemresa innan ja får komma till Grekland.
So far, so good! Får la se när ja kan uppdatera nästa gång!
Nu måste ja springa iväg till frukosten, ha deeee :)

RSS 2.0