massage ala spa

Idag väckte Maria mig, städerskan på hotellet 13.15. Hon skulle städa, hon bad så hemskt mycket om ursäkt. Hon trodde la inte att någon fortfarande sover vid den tiden. haha. Men fel. Sandra kan sova bra mycket. Så jag tänkte att jag skulle försöka gå upp i samma veva som hon väckte mig. Halv 2 ringde coach mig och frågade om jag sov.   -Nej ja har varit uppe länge!! Ibland får man faktiskt ljuga, de va änna lite pinsamt.. Tog min fin fina bike och cyklade till vårt matställe och hämtade mat. Idag blev det moussaka, lite likt lassange fast ändå inte. Fett mkt ost, köttfärs, potatis och någon grön grönsak. Lite svårt att förklara. Efter det kom coach och hämtade mig och så åkte vi upp i bergen till Potaria. Ett ritkgit stort och fin hotell där det väntade hamam och massage. JAG DÖÖR! Så sköönt de va..
En överraskning väntade när jag klev in i bilen och coach sträckte fram ett papper. Va kan de vara tänkte jag?!
MIN FLYGBILJETT HEM TILL SVERIGE :) :) :) 19 dec...

Gladtjej_89

2-1

Igår vann vi med 2-1. Borde vart en enkel match, men icke sa nicke. (Dom har inte lyckats ta en enda poäng ännu). Plastgräs och mer sån svart dörrmatta än själva "gräset". Vilke gjorde att man halkade och hade svårt att skjuta. Borde haft grusskor som motståndarna. Efter dryga kvarten blev en i vårt lag utvisad efter att ha sparkat en i magen för att hon blev arg. (I samma veva blev deras coach utvisad och det var ett jävla liv). Så det var bara för mig att flytta ner på hennes vänsterkant. Sådär skoj.. Fick springa utav bara fan. Men ett halvtidsresultat 1-0. I andra gick jag upp och spelade ensam som centerforward. Det gick ganska bra, förutom att dommaren blåste ungefär 15 offsides på mig. Vilket kanske var 70 % feldömt, men okej. Jag passade till Tsirdani som sköt in 2-0 målet. I slutet fick våran urusla keeper visa vad hon gick för. Desprina passa en bakåt pass till henne.
SOM HON TOG MED HÄNDERNA?! wtf.. Såklart dom gjorde mål. Och med endast 30 sek kvar av matchen.
Efter matchen gratulerade de mer hon som blev utvisad än mig.. Så nu fattar ni hur sjukt dom behandlar en :S

Imma keep on smiling :)



countin down..

Dagarna blir färre..
Hoppas jag iaf har inte snackat om någon hemresa ännu, men tänkte göra det imrogon. För snart får det vara nog. Vill hem och fira jul och nyår med mina nära och käraste. Imorgon är det lika lång resa som förra helgen. Fyfan! Ipod och kudde, CHECK! 3 matcher kvar innan de blir till att pusta ut ordentligt. Det är mycket jag vill göra nu när ja kommer hem. Vet inte riktigt vart jag skall börja. Lite stressad för vad jag skall göra också. Men det ger sig med tiden hoppas jag?!

VECKANS:
Idag spelade min kära bror DM och vann alla sina matcher. GRATTIS! Men nu skall jag berätta vad som gjorde min dag idag. Snackar med mamma på skypen och hon berättade: Vi hade parkerat bilden precis utanför hallen, men ändå tog det över en timme för familjen att återförenas.
JAG DÖÖÖR! Efter en kvart skickade Robin ett sms till pappa: Ring! Och så svarade han i telefonen: Jag har ingen aning om vart jag är, men jag står vid en gran du får komma och hämta mig. Pappa: Som om jag vet vart alla granar i Uddevalla är. Du måste fråga och ta dig till Agnebergshallen. Robin: Ok! KLICK. Efter ett tag begick sig pappa ut i snöstormen och letade eftersom ingen Robin hade dykt upp och han svarade inte i mobilen "såg inte om det var trottear eller vägar där jag gick"- sa pappa.
Robin hade gått flera kilometer med endast bara ben och goose jackan. Pappa gick omkring i snöstormen och letade febrilt efter Robin som bara gick längre och längre från bilen. Såklart mamma stog kvar utanför bilen och försökte ropa och hitta Robin men ingen Robin så långt ögat kunde nå. Och kom nu ihåg att det var kolsvart och snöstorm!! Morsan lyckades göra en underbar vurpa mitt uppe i allt också.
Robin i sms till pappa efter 1 timme: Jag är i bilen nu! Pappa: Kanon jag är i andra sidan stan. Robin: skall ja komma och möta er? Pappa: Nej för fan stanna i BILEN! Samtidigt som mamma stod och ropade. Och sedan från ingen stans dök Robin upp med knallröda ben. Och pappa var på väg tillbaka med igenimmade glasögon! Slutet gott allting gott! FAMILJEN ÖRTENDAHL SLUTAR ALDRIG ATT FÖRVÅNA.

snyggtjej_89


tvåmålskytt

I söndags åkte vi fyra långa timmar för att spela match mot Drama, något i den stilen hehe. På vägen dit satt jag och lyssnade på musik och deckade rätt gött måste jag säga. Många frågetecken med tanke på att Angi åkte utan att säga någonting. Många sura miner också för den delen. På vägen dit stannade vi för att äta vår traditionella matchmåltid spagetti med kyckling på vårt kära Goodys. Äntligen framme och när dommaren blåste i pipan spelade vi ca 5-10 min och vi gjorde första målet efter ett snett bakåt inspel av Vaso till Tsirdani som placerade den stenhårt och snyggt i målvaktens högra hörn. Efter ett litet tag reduserade dem, vilket gjorde oss hysteriska. Nu med ett resultat vid namn 1-1. Shit nu började alla få panik och bara tjonga iväg bollen, vilket jag inte har sett oss göra sen jag kom till laget. Alla började skrika på varann. Och vår coach rökte som aldrig förr och gjorde oss nervösa med hans gap och skrik. Själv brydde jag mig inte så mycket mer än jag själv skulle spela bra. Och det gjorde jag också. Hade en del chanser men först i andra halvlek fick jag sätta dit dom. Innan halvlek fixade jag en frispark utanför straffområdet som Tsirdani återigen satte dit, denna gången snyggt upp i krysset. Slutar aldrig att förvånas av henne. Men hon gör de gång på gång.
Halvtidspaus, inne i omklädningrummet var det lungt i början, men sen blev det hus i helvetet. Två spelare började skrika och gapa på varann, den ena var på väg att resa sig och försöka börja mucka med den andre men coach sprang dit för att stoppa det hela. Jag bara satt och kollade helt förvånande och vettskrämd. Hakan nere vid fötterna, Såg jag rätt? Fattade ingenting och satt där som ett frågetecken? Två lagkamrater som bråkar med varann, skukt! Efter ett tag lugnade det hela ner sig och vi gick ut för att spela igen som om inget hade hänt. Jag var fortfarande i chock.
Andra halvlek började lungt och fint. Det kom att dröja några minuter innan jag fixade en hörna åt innerfittfältaren Tam som skruvade bollen perfekt mot bortre stolpen som vår mittback Danni nickade in. Serbian samspel 3-1. Vi spelade på deras planhalva i stort sett hela matchen. Rullade på bra med många fina kombinationer. Nu var det äntligen min tur att få göra mål, ett snyggt nickmål dessutom. Sedan dröjade det inte så länge innan jag skulle få göra mitt andra mål i matchen efter att ha dribblat av målvakten och totalt snurrat upp henne på läktaren. Det irriterade motständarna något enormt efter det var varena närkamp ful. De började dra i tröjan och försöka provisera fram bråk. Vilket de inte hann att lyckas med innan coach var smart nog att byta ut mig. Vaso fixade också en straff som hon satte själv, därmed hennes första liga mål. Gladtjej! På vägen ut när jag skulle bytas ut kände jag en putt bakifrån. Jag vände mig såklart om. Då säger en tjej: What do you want? Whats your fuckin problem? Jag svarade: Vad är ditt problem är frågan.. Sen sprang alla lagkamrater och dommare dit och stoppade oss. Man såg att hon va nära på att smocka te mig asså. Men jag lunkade nöjd och belåten ut vände mig ett par gånger mot henne och log hånfullt. NÖJDTJEJ_89 haha. Efter det gjorde båda lagen varsiett tll mål och matchen slutade 7-2. Gott med ännu en vinst. Kompis det går bra nu..

goodbye mylover goodbye myfriend

För ungefär en kvart sedan bestämde sig min lagkamrat, roomie, enda vän, min bästa vän här för att lämna Volos och vårat lag för att återvända till sitt hem som är i Sofia, Bulgarien. Ännu har jag inte fattat det, känns som hon bara gick ut för att festa eller något och borde komma tillbaka i natt och sedan vakna upp och träffa henne som vanligt. Och fortsätta våra dagar tillsammans här i Volos. Så som det har varit de sista två månaderna. Efter allt som har hänt här nere med målvakstränaren som nästintill misshandla henne, enorm förödmjukelse, för sen betalning av lön, hennes roomie som var gravid i 6:e månaden (utan att veta om det och sedan gjorde abort), hennes roomie som stal 1000 kr av henne, en kollaps på träningen igår som ledde till ett akut sjukhusbesök p.g.a stressen osv.. bestämde hennes bror och hennes kompisar för att köra alla dessa timmar från Bulgarien för att komma och hämta henne.
Hon har inte sagt något till någon som har med laget att göra. Så det kommer bli en rejäl chock för laget, presidenten och coach imorgon när vi skall åka iväg och spela mot ett lag som kom trea förra året i ligan. Tydligen är de ett sämre lag i år. Tack&lov. Eftersom det kommer vara en del oroliga, sura, whatever miner som antagligen kommer snurra upp laget något kopiöst så skall jag försöka hålla lugnet inom mig. Nu skall det bli intressant att se hur dem reagerar på detta beslut som hon gjorde. Detta är den andra spelaren inom loppet av en månad som lämnar vårt lag p.g.a av ungefär samma anledning. I hope things goes well from now on. Imorgon är det samling 07.30 så jag skall gå och packa min väska och förbereda inför morgondagen. Vi har 4 timmars resväg innan det är dags att spela. Wish me good luck?! ;)
Kommer sakna dig. Har aldrig lärt mig så mycket av en person under så kort tid som våra två månader tillsammans. Du har blivit en inspirationskälla och gett mig ett helt annat perspektiv på livet och du är en del av mitt äventyr här i Grekland. Hoppas du känner att du gjorde rätt val. Du är så mycket mer värd än detta. Med dina 5 talande språk, utbildningar, jobberfarenheter och framförallt dina livserfarenheter runt om i världen kommer du att gå långt. Hoppas bara att livet uppskattar dina kunskaper. Take care my friend (L)



things goes well

Nu sitter jag här och snckar med lite folk där hemma.. saknar er så mycket!
Idag fick Despina sig ett flipp eller rättare sagt 3. Man kan tro att hon har en egen slags mens fast gånger 100. Eftersom hennes humör är inte att leka med. När hon väl är på detta humör är det bara till att hålla käft och inte möta hennes blick. Och då menar ja INTE. Haha. Idag tränade vi på min favvo plan. Började med 10 min jogging. Efter det spelade vi två lag. Denna övning går ut på att hålla bollen inom laget och göra 6 passningar och sedan passa till motståndarens målvakt, vilket resulterar 1 poäng. Efter det spelade vi 3 mot 3 med en joker som är med det lag som har bollen. Efter det var det spel på halvplan. Och som avslut på träningen sprang vi intervaller. Jag sprang så mycket idag att jag faktiskt liknade en tomat i ansiktet. Men det får man väl stå ut med när man spelar som en gud. Haha. Det var kanske lite överdrivet, men det börjar gå riktigt bra. Blir förvånad eftersom jag utvecklas lite varje dag. Jag är faktiskt förvånad varifrån jag får all energi ifrån. Men det är bara att tacka och ta emot!! När jag för övrigt håller på att bli galen av detta stillsamma liv. Och inte tala om alla dessa killar som gapar och skriker här på hotellet. Men nu är det inte långt tid tills man får komma hem. Till familjen, till Sverige. TILL VERKLIGHETEN!    cant wait.

one year older

Ja må ja leva, ja må ja leva, ja må ja leva uti hundrade år.
Japp då har man haft sin 21-års dag. Då var man en tjej på tjugoett somrar, vårar och höstar och en början på min 21:e vinter. Det känns måste jag säga. Lite tyngre att gå upp från sängen på mornarna. Lite mer häng bröst. Slappare kropp i helhet. Ett par till rynkor i pannan. Över natten mellan 20 och 21 års dagen vaknade upp och helt plötsligt ser ja mycket äldre ut. Nu är jag också 21 år klokt gammal. Ett år närmare döden och himmlen och dess liv efter det. Nej skämt o sido..
Egentligen var detta inlägget för att tacka alla som ringe eller messade från kära Sverige för att Gratta mig (L)

Älskar er..


vinst 3-1

Lördag och match. Idag blåste den grekiska dommaren i pipan 15.00 grekisk tid för avspark. Min andra hemma match. Älskar att spela hemma på vår plan EAK. Jag spelar bra när vi har hemma match. Laget. Vi spelade också bra, många bra kominationer. Efter drygt 20 minuter gjorde jag 1-0. Underbart skönt. Älskar att göra första målet, känns som om det är det viktigaste att bryta isen enligt min mening. Jag hade ännu ett friläge men det missade jag. En del andra chanser som fick bli utan ett ytterligare glädjeskutt. Men jag njöt fortfarande av mitt enda mål. Några minuter innan det var dagsför halvtidsvila gjorde Goggo mål 2-0. Med vänsterdojjan. I halvlek fick vi en rejäl utskällning av coach om att vi måste göra 5 mål när matchen är slut. Vilken vi inte gjorde. Men vi spelade riktigt bra i första. Andra halvlek var faktiskt ganska dålig ingen struktur i spelet. Grötigt. Inte bra alls. Vi släppte ett mål också. Men vi gjorde ett nick mål i slutet som kom att bli slut resultatet 3-1. Faktiskt rätt förvånad. Idag passade de mig, de snackade med mig både på och utanför plan. Vilket är utöver det vanliga. Idag behandlade de mig faktiskt som om jag existerade eller rättare sagt jag var en av dem. Eller i alla fall nästan. Framsteg (ingen vet hur länge det varar eller om det var en engångsförteelse).
Idag fick jag beröm av coach vilket var väldigt skönt eftersom vi fick en rejel utskällning efter matchen också. Jag hade alltså gjort bra ifrån mig och det är det viktiga. De andra bryr jag mig inte om, skulle jag sagt att jag gjorde det skulle jag ljuga. Presidenten gav mig också beröm för första gången och då är det verkligen allvar. Då har man gjort någonting riktigt bra. Puuuuuust! Dagen räddad. Kvällen räddad. Kanske hela veckan räddad. Who knows?!
En dålig nyhet dock. Imorgon straffade dem oss med träning kl 12.00. Big suck! När vi väl har en enda match på en lördag och man har planerat i två veckor att vi skall slå två flugor i en smäll. Alltså gå ut och festa och också fira min födelsedag. Jo då skall vi göra ledningen arga så att man inte kan gå ut. Eller vem har sagt att man inte kan gå ut.. Vi kanske kör en smygutgång och tar det lungt. För jag vill ju trots allt se hur utelivet är här på en helgdag. Vi får se hur kvällen slutar.. No matter what så är jag glaaaad :)
Flyger för en gångs skull. På mina rosa påhittade moln.


GOAAAAAL

All eyes on me

I fredags spelade vi träningsmatch mot killar. Vad kan dom ha varit?! 16 år kasnke. Det var en tuff match men också rolig att spela. På uppvärmningen slog jag upp min skada i foten i ledbanden. Men det gick hyfsat bra att spela ändå dock kunde jag inte skjuta. Man fick ta i mer än vanligt och det gick mycket snabbare.. Efter drygt 30 minuter gjorde jag första målet 1-0.
Bara en spelare kom fram och gratta mig för målet, det var hon som gjorde assisten. Jag tänkte detta är inte sant:S
I halvtid gjorde vi några byten. Det gick drygt 10 min på andra innan vi gjorde 2-0 genom en snyggt slagen friskark av Goggo. Och då helt plötsligt jublade alla. Sedan gjorde Fotini ett snyggt nickmål. Och lilla Krisa fick också göra ett. I slutet gjorde killarna 4-1 och det blev slutresultatet.
I lördags och i söndags har vi varit träningfria. Har inte gjort så mkycket mest tagit det lungt. Jag väntar på att Angi skall komma tillbaka från Bulgarien, hon kommer imorgon yeey :) Igår tränade vi, var roligt eftersom man inte hade spelat på hela helgen. Vi sprang mest och spelade två lag -hålla bollen inom laget. Idag lirade vi kvadraten och sedan två lag -hålla bollen inom laget. Efter det blev det blixten och sedan avslutade vi träningen med stort spel. Nu äntligen börjar komma i min toppform eftersom jag har slutat att bry mig om vad alla andra spelare tycker om mig. För det är bara jag själv som förlorar på det om jag tar åt mig och bryr mig...

I got a pocket full of sunshine

Igår och idag har det varit strålande sol och ca 25 grader. Har legat utanför hotellet och solat och njutit som bara den. Läst lite skvaller tidningar som micka hade med sig. Konstigt nog så mår jag för jävla bra nu, njuter som bara den av vädret. Tur att jag har vädret vid min sida hahahaha. Det känns bra nu när jag vet att jag kommer komma hem snart och träffa alla nära och kära som jag saknar så!
Snart är det dags att gå och träna. Vi skall tydligen möta några killar, skall bli skoj. Efter det skall jag med Kirko och käka på vår kära resturang. Ikväll blir det nog utgång skulle jag tro :D Matchlediga i helgen. I like! Ha en bra helg mina vänner. För det tänkte jag ha! ;)

Sanningen bakom den vackra fasaden

Det må vara fina bilder jag lägger upp. Men det säger sig själv ett fint land med fina bakgrunder på bilderna. 
Men det är inte riktigt hur jag skulle beskriva mitt liv här. Eller jo, till viss del. Men den vackra fasaden är 
inte så viktig, mer roligt att ha ett minne av detta äventyr. Men det är själva livet jag pratar om nu. 
Jag bodde ca ett och ett halvt år på Cypern och spelade proffsfotboll som jag nu gör i Grekland. Med erfarenheter
därifrån visste jag att allt inte är som en dans på rosor, att det är ett x antal gånger svårare av spela
utomlands än hemma i "mesiga Sverige". Nu snackar jag inte fotbollsmässigt, utan utanför plan samt på plan fast
med attityden (om man nu kan säga så). Den så kallade attityden.

I början gick allt bra de var snälla och tog med oss ut och fikade varje dag och vad allt de själva gjorde. 
Men nästan för bra. Jag började komma närmare Angi (vår bulgariska målvakt). Vi bor lite utanför stan så vi hade nästan inget val än att komma bra överrens. Sakta men säkert lämnade de nästan allt ansvar på oss både utanför och på planen. Det började närma sig seriepremiär och årets viktigaste match mot Paok. Vi åkte dit för att bli totalt utspelade och hade tur att vi bara förlorade med 2-1. Efter det vände allt. Jag blir kall i kroppen när jag tänker på det. Dessa blickar och inte då tala om hur hemskt det var de följande fem dagarna när ingen i stort sett sa ett ord till mig, de passase förbi mig på träningarna. Ville bara sjunka under jorden och vakna upp och tro att allt skulle bli bra. Sedan dess åker jag längre ner för backen för varje dag som går. Liksom en ond cirkel. Allt blir fel.
Men då kom min älskade stora syster och hälsade på och gjorde en kanonmatch och matchens första mål. Efter det var de bra i några dagar. Jag var liksom och svävade på rosa moln när hon var här. Ja la inte ens märke till om någon försökte trycka ner mig, jag var blind. Men den senaste veckan har det bara blivit sämre och sämre.. I tisdags åkte Angi till Bulgarien på semester en vecka. Jag hade blivit lovad och bli hämtad för att fika med tjejerna och coach av coach dagen innan. Okej tänkte jag, coach försöker iaf nu när jag är ensam. På morgonen ringer en tjej och frågar om ja kommer till dem. Wtf?! Skulle inte ni hämta mig tänkte jag men frågade vart dom var och hur länge dom skulle stanna. 30 minuter blev svaret. Problemet är bara att det tar ungefär 
en timme för mig från de att ja ska kunna klä på mig till att jag kommit till detta cafeet. Så det var liksom omöjligt! Sedan bestämde jag mig för att ja bara skall gå till träningarna och vänta tills Angi kommer tillbaka. Men igår hände det något på träningen som gjorde mig så förödmjukad att jag ville bara försvinna. Vi står och väntar in de sista tjejerna som var på väg till träningen. Alla står och snackar, jag står helt ensam. Tappade liksom de lilla jag hade kvar efter att ingen mer än coach hejat på mig. Men jag står med ett fejk smile hela tiden när någon ger en blick för att inte ge dem den tillfredställelsen. Sedan ropade tjejerna dit mig, igen tänkte jag dom försöker få med mig i "gänget". Yeah right! 4 tjejer ställde sig och jag blev den 5:e som skulle vara med i leken. Först ställde jag mig i mitten men tjejerna ledde mig att stå sist. Leken gick ut på att jag skulle göra likadant som de andra. Med ena handen rätt ut, sen andra och sen sittandes i 90 grader. Sen kastade alla sig över mig. OCH HÅNSKRATTADE! Tänk er ett helt lag som står i en ring runt omkring mig. Som i en film. Alla skrattar utom jag. 
Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Ett par minuter tänkte jag på de men skakade av mig det och träningen blrjade. Jag var så arg, hur kan dom peka ut en och inte vem som helst den som är helt helt ensam här. Men konstigt nog gjorde jag min bästa träning. Det stack ännu mer i ögonen på dem!

Jag tycker det är tråkigt, jag flyttade till Grekland för att spela fotboll och koncentrera på det. Men nej, inte en chans jag får mer se upp så att ingen skall skada mig, trycka ner mig eller liknande. Nästan varje dag får jag höra ngåon elek kommentar som: "Tror du att du är någon jäkla modell, vi är faktiskt fotbollsspelare". Men jag inser nu att vart jag än kommer så kommer jag stöta på detta mer eller mindre. För det är inte alltid så lätt att vara smal, blond och fotbollsspelare. Och dessutom så är jag snäll mot dom, det sticker också i deras ögon. Men jag tror att min stil och personlighet ändå kommer vinna i slutändan.. 
"Because what doesnt kill you makes you stronger"

play the game


Här flyger jag lite lätt.


pics


amazing



Här är vi uppe i bergen på den fina usiktsplatsen där man ser nästan hela Volos :)

vinst!

Igår åkte vi till huvudstaden Athen för att spela mot det trejde bästa laget i Grekland, enligt förra årets tabell. Kl 08.00 var det samlig för att åka timmar innan vi skulle stanna för att käka vår traditionella måltid innan match (alltid spagetti med kyckling). Sedan brumma iväg med bussen ytterligare någon timme. Har ingen uppfanning om hur länge eftersom ja hade med mig min kudde och ipod med mig och deckade direkt och sov nästan hela vägen till Athen. Väl framme sken solen och det var några grader varmare än hemma i Volos. Ca 25 grader. Vi spelade mot Kallithea. Ett väldigt starkt lag enligt mig, motsvarar ett mitten lag i div 1 skulle jag tippa. Blev faktiskt förvånad hur bra dom var. Matchen var jämn, inte så många målchanser i matchen över huvud taget. Vi fajades idag, visade passoin och kämpade som ett lag, vilket vi inte gjort innan. Matchen såg ut att sluta oavgjord men i 85:e matchminuten gjorde Tamara matcherns första mål efter ett lite fippligt spel, kan inte rikitgt förklara målet. Men målvakten var ute vid straffområdets linje och bollen kom till Tamara ca 10 meter utanför straffområdet så hon hade öppet mål och sköt ett långskott i nätet. YEEEEY! Sedan i 87:e matchminuten blev jag utbytt efter ha spelat med en riktig jävla smärta i foten. Jag är glad att jag kunde genomföra matchen över huvudtaget eftersom jag inte ens på fredagen innan träningen fick röra en boll. Sista match minuten gjorde Katarina ett liknande mål fick ja höra efterråt eftersom jag missade det när jag satt och försöke ta bort mitt skydd från foten hahaha. Seger med 2-0. Alla nöjda och glada! Nästa match spelas inte förrän näst nästa söndag..

RSS 2.0